Hoppa direkt till innehåll

Fiberprojekt på landsbygden

Bjäre Kraft bygger ut fiber på landsbygden. Det är möjligt när vi får EU-stöd genom samprojekt med kommun, Länsstyrelse, Post- och telestyrelse. Det långsiktiga målet är att alla boende i Bjäre Krafts verksamhetsområde ska få tillgång till fiber.
Jag längtar redan!
När jag fick brevet från Bjäre Kraft om att kunna installera fiber till ett så fantastiskt bra pris var valet lätt. Jag arbetar mycket hemmaifrån så en snabb, effektivt och, inte minst, pålitlig internetuppkoppling är viktigt för mig. Dessutom får jag äntligen möjlighet att skaffa ”Apple TV” och strömma ljud och bild mellan datorer, mobiler och TV trådlöst. För mig är det verkligen en bra investering, dels för vardagslivet såklart, men dels även för bostadsvärdet.
Ina Angel, Bjärebo
Livet i radioskuggan är förbi
Vi bor i ett ”svart hål” när det gäller mobilt bredband och generellt sett är all form av mottagning dålig här. När vi fick reda på att vi kunde få fiberoptik så billigt tack vare EU-bidrag bestämde vi oss mer eller mindre omgående. Det viktigaste tycker vi är att få en hållbar lösning där tekniken fungerar alltid och inte bara ibland. Då är nog en nedgrävd fiberkabel det bästa alternativet.
Magnus Wreifält, Bjärebo